Filety z makrely se slávkami
60 min.
Ingredience
- Slávky
- 800mililitrůVoda pitná
- 40gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 400gramůMakrela - filety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
795 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
- 2Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.
- 3Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.
- 4Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.
- 5Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.