Filety z makrely se slávkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
795 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
  • 2
    Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.
  • 3
    Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.
  • 4
    Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.
  • 5
    Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.