Filety z mečouna na mandlích
60 min.
Ingredience
- 700gramůFilé z mečouna
- 500gramůTěstoviny Fusilli - tříbarevné
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 25gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMed včelí
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1234 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
63 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme medem a obalíme v mandlích. Filety z obou stran v pánvi lehce opečeme na trošce oleje, přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a v troubě pečeme ještě 10 minut.
- 2Smetanu a citrónovou šťávu zahřejeme a odstavíme těsně předtím, než se začne vařit. Maizenu rozmícháme se 4 lžícemi vody a přidáme do citrónové smetany. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v teple.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente". Okapané je smícháme se lžící olivového oleje a sekanými bylinkami.
- 4Filety přelité omáčkou podáváme na lůžku z těstovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.