Filety z okouníka mořského se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaOcet vinný
- 4špetkySůl
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůCeler řapíkatý
- 125gramůPórek
- 40gramůTuk ztužený
- 4lžíceVíno bílé
- 1kusPetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600gramůOkouník mořský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouníka mořského omyjeme, pokapeme octem a osolíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme na kolečka. Stonky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Mrkev a celer podusíme na 2 polévkových lžících tuku. Přidáme sůl, bílé víno a vaříme 5 minut. Potom přidáme pórek a povaříme dalších 5 minut. Petržel omyjeme, otřepeme z vody, nasekáme a přimícháme k zelenině.
- 3Zbývajícím rozpuštěným tukem potřeme 4 kusy alobalové fólie. Ryby osolíme, opepříme a položíme na alobal. Na ryby navršíme zeleninovou směs a alobal pevně uzavřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi na 20 minut.
- 4Alobal rozevřeme a pokrm hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.