Filety z okouníka mořského se zeleninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z okouníka mořského omyjeme, pokapeme octem a osolíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme na kolečka. Stonky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Mrkev a celer podusíme na 2 polévkových lžících tuku. Přidáme sůl, bílé víno a vaříme 5 minut. Potom přidáme pórek a povaříme dalších 5 minut. Petržel omyjeme, otřepeme z vody, nasekáme a přimícháme k zelenině.
  • 3
    Zbývajícím rozpuštěným tukem potřeme 4 kusy alobalové fólie. Ryby osolíme, opepříme a položíme na alobal. Na ryby navršíme zeleninovou směs a alobal pevně uzavřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi na 20 minut.
  • 4
    Alobal rozevřeme a pokrm hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.