Filety z okouníka mořského v pergamenu
35 min.
Ingredience
- 150gramůČesnek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůRajčata Cherry
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 500gramůFilé rybí
- 0,5kusTymián čerstvý
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
870 mg
Postup přípravy
- 1Filety z okouníka mořského omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 8 dílů. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony rozkrájíme na čtvrtky a koktejlová rajčata rozpůlíme. Lístky tymiánu otrháme od stonků. Všechny připravené přísady smícháme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí a pepřem.
- 2Na každou porci si připravíme 2 listy pergamenu a pokapeme je vodou. Horní polovinu papíru potřeme čestvým máslem. Rybí směs rozložíme na střední část papíru a na směs rozdělíme zbývající máslo. Pergamenový papír srolujeme do roličky, konce zavážeme kuchyňskou nití a přesahující papír odstřihneme. Plněné pergamenové balíčky grilujeme na grilu v troubě při střední teplotě 20-25 minut a balíčky občas obrátíme.
- 3Před podáváním papír uprostřed rozstřihneme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.