Filety z okouníka mořského v pergamenu

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
870 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z okouníka mořského omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 8 dílů. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony rozkrájíme na čtvrtky a koktejlová rajčata rozpůlíme. Lístky tymiánu otrháme od stonků. Všechny připravené přísady smícháme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí a pepřem.
  • 2
    Na každou porci si připravíme 2 listy pergamenu a pokapeme je vodou. Horní polovinu papíru potřeme čestvým máslem. Rybí směs rozložíme na střední část papíru a na směs rozdělíme zbývající máslo. Pergamenový papír srolujeme do roličky, konce zavážeme kuchyňskou nití a přesahující papír odstřihneme. Plněné pergamenové balíčky grilujeme na grilu v troubě při střední teplotě 20-25 minut a balíčky občas obrátíme.
  • 3
    Před podáváním papír uprostřed rozstřihneme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.