Filety z okouníka zapečené se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 250gramůPórek
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 25gramůTuk
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůOkouník mořský
- 15gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 250gramůRajčata Cherry
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouníka rozkrájíme na větší kousky, vařené brambory krájíme na silnější plátky, pórek na kolečka, petrželku posekáme na jemno, cherry rajčátka rozpůlíme, špenátové listy přebereme a posekáme nahrubo.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a osmahneme. Přimícháme špenát, orestujeme, přilijeme smetanu a podusíme 3 minuty. Nakonec přidáme rybu, osolíme, opepříme, podusíme 5 minut a odstavíme. Přisypeme petrželku, promícháme, vložíme do pekáčku vymazaného tukem, povrch poklademe plátky brambor, půlkami rajčátek, posypeme strouhaným ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.