Filety z tresky na normandský způsob
40 min.
Ingredience
- 150gramůMušle slávky
- 300gramůTreska bezvousá filety
- 1kusBobkový list
- 3kusyTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 4lžičkyTvaroh měkký bez tuku
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
11 g
Cukr
460 mg
Postup přípravy
- 1Nevyloupané slávky podusíme v pánvi pod pokličkou 8-10 minut, aby se otevřely. Vyjmeme je a 100ml vyvařené šťávy uchováme. Filety z tresky povaříme v hrnci spolu s bobkovým listem, tymiánem, nadrobno nakrájeným česnekem a šťávou ze slávek. Přiklopíme pokličkou a podusíme 10 minut. Filety vyjmeme a do hrnce přidáme rajčatový protlak, tvaroh a slávky. Zvolna zahříváme asi 2 minuty a potom nalijeme na filety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.