Filety ze sumce na zelenině
50 min.
Ingredience
- 600gramůSumec filety
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPórek
- 50gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
582 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté filety ze sumce osušíme, osolíme, opepříme a opečeme v pekáči (nebo na velké pánvi) na oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 2Do výpeku přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a dusíme ji téměř doměkka. Potom vložíme opečené filety.
- 3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 4Před podáváním dochutíme citronovou šťávou a nakrájenou pažitkou.
- 5Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.