Finská rybí polévka
50 min.
Ingredience
- 450gramůGrundle
- 2litryVoda pitná
- 5kusůBrambory
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné rybky a oloupané, na kousky nakrájené brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka. Ze 40g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do povařeného bešamelu prolisujeme měkké brambory a rybky. Zalijeme procezeným vývarem, opepříme, osolíme a ochutíme polévkovým kořením. Do hotové polévky vmícháme na lžičce másla osmaženou cibulku a polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.