Finská rybí polévka

50 min.
Finsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné rybky a oloupané, na kousky nakrájené brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka. Ze 40g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do povařeného bešamelu prolisujeme měkké brambory a rybky. Zalijeme procezeným vývarem, opepříme, osolíme a ochutíme polévkovým kořením. Do hotové polévky vmícháme na lžičce másla osmaženou cibulku a polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.