Finské smažené brambory s vepřovým masem

45 min.
Finsko
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
108 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.
  • 3
    V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.