Finské smažené brambory s vepřovým masem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 200gramůVepřová plec
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 5decilitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1117 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
108 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.
- 2Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.
- 3V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.