Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu
55 min.
Ingredience
- 680gramůSobí steak
- 200gramůAnglická slanina
- 180gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 3lžíceOlej olivový
- Bylinkové máslo
- 2gramyMáslo čerstvé
- 4špetkySůl
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- Smažené vajíčka
- 4kusyVejce slepičí
- 4špetkySůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
55 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
4 g
Cukr
511 mg
Postup přípravy
- 1Sobí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na 8 tenkých plátků. (přibližně po 75-80 gramech). Nakrájíme si 8 tenkých plátků prorostlé slaniny a 4 plátky tvrdého sýru.
- 2Připravíme si bylinkové máslo: Omyjeme pažitku s petrželovou natí, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Do misky dáme změklé máslo, 1-2 špetky soli, citrónovou šťávu, máslo vyšleháme do pěny, přidáme bylinky a utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
- 3Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev. Připravíme si plněné steaky: Na plátek masa poklademe plátek slaniny, na slaninu dáme plátek sýru, znovu plátek slaniny a překryjeme druhým plátkem masa. Okraje k sobě přichytíme párátky. Takto si připravíme 4 porce. Plněné steaky pečeme na rozpáleném roštu do zlatohněda z každé strany. Během pečení je potíráme olivovým olejem.
- 4V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce, ochutíme je solí, pepřem a usmažíme je do polotuha.
- 5Upečené steaky dáme na teplé talíře a hned je potřeme usmaženými vajíčky. Na každý steak dáme plátek pažitkového másla a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.