Flambovaná husa
225 min.
Ingredience
- 3000gramůHusa domácí
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 700gramůKompot višňový
- 3lžíceKompot jablečný
- 300gramůJablka
- 8centilitrůSlivovice
- 850mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1501 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
126 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Husu kuchyňsky upravíme, osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozčtvrtíme. Do husy dáme jablka a polovinu višňového kompotu, otvor uzavřeme párátky. Husu propíchneme pod stehny, uložíme do pekáče břichem dolů a zalijeme 250 ml vařící vody.
- 2Pekáč vložíme do studené trouby a husu pečeme při 200 °C asi 3 hodiny. Po 45 minutách ji obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a celkem asi 400 ml vody. Jakmile je husa měkká, potřeme ji trochou slané vody a dopečeme při 250 °C dokřupava.
- 3Husu flambujeme polovinou slivovice. Šťávu přecedíme, slijeme tuk a dolijeme vodou na 400 ml tekutiny. Přidáme zbývající višně, slivovici, jablečný kompot, upečená jablka s višněmi a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.