Flambované jehněčí řízky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí řízky očistíme, omyjeme, osušíme. Do masa vetřeme česnekový olej, sůl a posypeme rozmarýnem. Poté je zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 60 minut odpočívat do chladničky.
  • 2
    Broskve omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a broskve na něm ohřejeme. Vlašské ořechy nasekáme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme zbytek másla a řízky na něm z obou stran 5 minut smažíme. Poté je upravíme na připravené talíře, ozdobíme prohřátými plátky broskví a posypeme nasekanými ořechy.
  • 4
    Do naběračky nalijeme koňak a nad plamenem ho zahřejeme, poté ihned vylijeme na řízky, zapálíme, necháme dohořet a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.