Flambované jehněčí řízky
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 2lžíceOlej česnekový
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2kusyBroskve
- 50gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 2lžíceKoňak Armaňak
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí řízky očistíme, omyjeme, osušíme. Do masa vetřeme česnekový olej, sůl a posypeme rozmarýnem. Poté je zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 60 minut odpočívat do chladničky.
- 2Broskve omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a broskve na něm ohřejeme. Vlašské ořechy nasekáme.
- 3Na pánvi rozpálíme zbytek másla a řízky na něm z obou stran 5 minut smažíme. Poté je upravíme na připravené talíře, ozdobíme prohřátými plátky broskví a posypeme nasekanými ořechy.
- 4Do naběračky nalijeme koňak a nad plamenem ho zahřejeme, poté ihned vylijeme na řízky, zapálíme, necháme dohořet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.