Flambované srnčí řízky
35 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory pečené
- 600gramůSrnčí maso
- 2lžíceOlej hroznový
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2kusyKiwi
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMartell cognac
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1hrstOřechy vlašské
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí řízky očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme olej z jader hroznového vína a řízky posypeme rozmarýnem. Potom je položíme jeden na druhý a zabalíme do fólie. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
- 2Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a kiwi na něm 2 minuty ohříváme. Vlašské ořechy nasekáme.
- 3Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a řízky na něm osmažíme z každé strany 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Řízky posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme plátky kiwi.
- 4Koňak nalijeme do naběračky a nad plamenem ho ohřejeme. Okamžitě jím přelijeme řízky, koňak zapálíme a necháme dohořet. Flambované srnčí řízky podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.