Flambované srnčí řízky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí řízky očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme olej z jader hroznového vína a řízky posypeme rozmarýnem. Potom je položíme jeden na druhý a zabalíme do fólie. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
  • 2
    Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a kiwi na něm 2 minuty ohříváme. Vlašské ořechy nasekáme.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a řízky na něm osmažíme z každé strany 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Řízky posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme plátky kiwi.
  • 4
    Koňak nalijeme do naběračky a nad plamenem ho ohřejeme. Okamžitě jím přelijeme řízky, koňak zapálíme a necháme dohořet. Flambované srnčí řízky podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.