Flan z mušlí
41 min.
Ingredience
- 800gramůMušle srdcovky
- 250mililitrůVoda pitná
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 100mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaEstragon
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé mušle očistíme a vaříme při vysoké teplotě ve 1/4 litru vody v zakrytém hrnci 5-6 minut. S hrncem občas zatřeseme.
- 2Nerozmrazený špenát dáme do hrnce s trochou vody a dusíme 5-10 minut. Necháme okapat, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Špenát smícháme se strouhankou, vejcem a smetanou.
- 3Mušle vyjmeme z hrnce, otevřeme a maso vyndáme. Přidáme ho do vaječné směsi spolu se sušeným estragonem a solí.
- 4Malé formičky vymažeme máslem nebo tukem, naplníme do tří čtvrtin směsí s mušlemi a pečeme ve vodní lázni v předehřáté troubě na 125 °C asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.