Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme okurkový dresink. Okurku nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem, najemno nasekanou mátou, prolisovaným česnekem a cukrem. Zakryjeme fólií a necháme vychladit v lednici.
  • 2
    Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, kari kořením, sušenou petrželkou, koprem a mletou kurkumou. Všech osm filet obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté v ochucené strouhance. Cca na 30 minut odložíme do lednice.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a po každé straně cca 3 minuty osmažíme. Necháme osušit na papírové utěrce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme s okurkovým dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.