Florentinská vejce

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý špenát asi 2 minuty podusíme, až změkne. Necháme jej okapat a dáme stranou.
  • 2
    Omáčka:v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, necháme 1 minutu osmahnout. Postupně přilijeme mléko, mícháme a vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Přidáme strouhaný čedar, kajenský pepř, muškátový oříšek, podle chuti osolíme a opepříme. Udržujeme v teple.
  • 4
    Smícháme špenát, kolečka cibulky, smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a postavíme stranou.
  • 5
    Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Potom vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.
  • 6
    Směs špenátu a cibule rozdělíme do 4 vyhřátých žáruvzdorných misek. Na ni klademe ztracená vejce, která zalijeme sýrovou omáčkou.
  • 7
    Omáčku posypeme parmezánem, misky umístíme 7 cm pod horký gril. Pokrm je hotový, když je celý prohřátý, sýr se roztavil a zbarvil dozlatova. Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.