Focaccia pugliese

175 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Vápník
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo.
  • 2
    Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.