Focaccia pugliese
175 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 7gramůDroždí sušené
- 40mililitrůOlej olivový
- 400gramůBrambory
- 6gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Vápník
59 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo.
- 2Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.