Focaccia římská

105 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme droždí a cukr a smícháme s 1 l vody, necháme 15 minut kvasit v teple.
  • 2
    Smícháme mouku se solí, přidáme směs droždí, 1/2 rozmarýnu, zbytek vody a vypracujeme těsto. Válíme ho 4 minuty, poté přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme 30 minut kynout, aby mělo těsto dvojnásobný objem.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, rozetřený česnek a 5 minut smažíme. Pánev zakryjeme poklicí a smažíme, dokud nezačne cibule karamelizovat.
  • 4
    Těsto vyndáme z mísy a vyválíme těsto do čtverce. Těsto položíme na vysoký plech a vytvarujeme ho, aby i na krajích bylo stejně rovné. Rozprostřeme cibuli na těsto a posypeme zbývajícím rozmarýnem.
  • 5
    V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200°C.
  • 6
    Nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.