Focaccia římská
105 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkySůl
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
- 250gramůCibule červená
- 200gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 10gramůDroždí
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme droždí a cukr a smícháme s 1 l vody, necháme 15 minut kvasit v teple.
- 2Smícháme mouku se solí, přidáme směs droždí, 1/2 rozmarýnu, zbytek vody a vypracujeme těsto. Válíme ho 4 minuty, poté přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme 30 minut kynout, aby mělo těsto dvojnásobný objem.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, rozetřený česnek a 5 minut smažíme. Pánev zakryjeme poklicí a smažíme, dokud nezačne cibule karamelizovat.
- 4Těsto vyndáme z mísy a vyválíme těsto do čtverce. Těsto položíme na vysoký plech a vytvarujeme ho, aby i na krajích bylo stejně rovné. Rozprostřeme cibuli na těsto a posypeme zbývajícím rozmarýnem.
- 5V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200°C.
- 6Nakrájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.