Fořtovská roštěná
110 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 1gramNové koření celé
- 0,5gramBobkový list
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůOkurky nakládané
- 20gramůHořčice
- 200mililitrůMléko polotučné
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.
- 2Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.
- 4Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.
- 5Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.