Francouzská čatní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
  • 2
    Do hrnce vložíme kousky rajčat, paprik, cuketu, česnek a cibuli, zalijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, vinný ocet a želírovací cukr. Vše promícháme a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.
  • 3
    Hotovou směs nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.