Francouzská čatní
65 min.
Ingredience
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 300gramůRajčata
- 300gramůCuketa
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule červená
- 2,5centilitryVíno portské
- 50mililitrůOcet vinný
- 500gramůCukr želírovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 150mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
- 2Do hrnce vložíme kousky rajčat, paprik, cuketu, česnek a cibuli, zalijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, vinný ocet a želírovací cukr. Vše promícháme a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.
- 3Hotovou směs nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.