Francouzská celerová polévka
25 min.
Ingredience
- 5gramůPetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 4kusyBrambory
- 2kusyRohlíky bílé
- 5gramůCeler - nať
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer a brambory dáme vařit zalité do roviny vodou. Osolíme a přidáme polovinu másla. Po uvaření vše prolisujeme nebo umixujeme.
- 2Přilijeme vývar z kostí a přidáme nasekanou celerovou nať.
- 3Rohlíky nakrájíme na nudličky, nasucho je opražíme, přidáme zbylé máslo a vše promícháme. Podáváme je zvlášť jako vložku do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.