Francouzská cibulačka s vínem
30 min.
Ingredience
- 6krajícůChléb toastový
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 4kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryVíno bílé
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Toastový chléb nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme je na plech, pokapeme olejem a vložíme do horké trouby. Za občasného promíchání je po dobu 5-10 minut opečeme dokřupava.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka, která osmahneme dozlatova v hrnci na rozpáleném másle. Křupavou cibuli posypeme moukou, osmahneme, přisypeme mletou papriku, osolíme a zalijeme vínem a vývarem. Dobře promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku dochutíme ještě solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- 3Před podáváním polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch každé porce dáme připravené, opečené toastové kostky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.