Francouzská hovězí polévka pot au feu

225 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2037 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
170 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme maso a kosti studenou vodou a osušíme je.
  • 2
    Na plotnu připravíme hrnec. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a v nahřátém hrnci opečeme řezné plochy cibule dohněda.
  • 3
    Do hrnce přidáme kosti, hrudí, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu. Sbíráme pěnu z povrchu polévky. Když voda začne vařit, přidáme ještě hovězí kýtu a ztlumíme teplotu. Vaříme asi 3 hodiny.
  • 4
    Oškrábeme mrkev, pórek omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Celerové řapíky opláchneme a pokrájíme na kousky. 30 minut před skončením vaření polévky do ní přidáme pokrájenou zeleninu a morkové kosti.
  • 5
    Je-li maso a zelenina měkká, vyndáme je ven, naservírujeme na talíře a zalijeme trochou vývaru.
  • 6
    Přes síto přecedíme polévku a servírujeme jako první chod. Podáváme k ní opečený chléb.
  • 7
    Na plátky nakrájíme maso a společně se zeleninou podáváme jako druhý chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.