Francouzská hovězí polévka pot au feu
225 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 300gramůKosti hovězí řídké
- 1kusCibule
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 8kusůPepř černý celý
- 4litryVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 3kusyPórek
- 6kusůCeler řapíkatý
- 6krajícůChléb toastový
- 1kilogramHovězí kýta
- 1kilogramKosti hovězí morkové
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2037 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
170 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme maso a kosti studenou vodou a osušíme je.
- 2Na plotnu připravíme hrnec. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a v nahřátém hrnci opečeme řezné plochy cibule dohněda.
- 3Do hrnce přidáme kosti, hrudí, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu. Sbíráme pěnu z povrchu polévky. Když voda začne vařit, přidáme ještě hovězí kýtu a ztlumíme teplotu. Vaříme asi 3 hodiny.
- 4Oškrábeme mrkev, pórek omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Celerové řapíky opláchneme a pokrájíme na kousky. 30 minut před skončením vaření polévky do ní přidáme pokrájenou zeleninu a morkové kosti.
- 5Je-li maso a zelenina měkká, vyndáme je ven, naservírujeme na talíře a zalijeme trochou vývaru.
- 6Přes síto přecedíme polévku a servírujeme jako první chod. Podáváme k ní opečený chléb.
- 7Na plátky nakrájíme maso a společně se zeleninou podáváme jako druhý chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.