Francouzská majonéza
20 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,2litrOlej stolní
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
54 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
26 mg
Cukr
612 mg
Postup přípravy
- 1V porcelánové míse umícháme čerstvé žloutky se solí. Za stálého míchání přidáváme opatrně olej, až vznikne hustá a hladká majonéza.
- 2Dále přidáme za stálého míchání po kapkách citronovou šťávu, ocet, pepř, cukr, worcester a trochu hořčice.
- 3Majonézu podáváme k rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.