Francouzská omáčka se žampiony
35 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1lžíceEstragon
- 100mililitrůVíno portské
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 75gramůMáslo bylinkové
- 1kusBobkový list
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
871 mg
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku se žampiony na něm orestujeme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem, portským vínem a 5 minut povaříme. Potom omáčku přecedíme a vrátíme do kastrůlku.
- 3Omáčku opět zahřejeme, přidáme bylinkové máslo, najemno nasekanou pažitku a estragon, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.