Francouzská omáčka se žampiony

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
871 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku se žampiony na něm orestujeme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem, portským vínem a 5 minut povaříme. Potom omáčku přecedíme a vrátíme do kastrůlku.
  • 3
    Omáčku opět zahřejeme, přidáme bylinkové máslo, najemno nasekanou pažitku a estragon, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.