Francouzská zeleninová polévka s pestem

115 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
10 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
28 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.
  • 2
    Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.
  • 3
    Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.
  • 4
    Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.
  • 5
    Zalijeme studenou vodou a osolíme.
  • 6
    Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.
  • 7
    Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.
  • 8
    Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.
  • 9
    Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.