Francouzská zeleninová polévka s pestem
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůFazole bílé
- 500gramůCuketa
- 6kusůBrambory
- 3,5litryVoda pitná
- 60gramůTěstoviny Farfalle
- 1kusRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 15gramůBazalka
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
10 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
28 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.
- 2Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.
- 3Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.
- 4Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.
- 5Zalijeme studenou vodou a osolíme.
- 6Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.
- 7Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.
- 8Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.
- 9Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.