Francouzské brambory s kysaným zelím
80 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 300gramůZelí kysané
- 300gramůSalám jemný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 20gramůSádlo škvařené
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
46 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.
- 2Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.
- 3Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.