Francouzské brambory s kysaným zelím

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
46 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.
  • 2
    Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.
  • 3
    Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.