Francouzské brambory se zakysanou smetanou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůSalám jemný
- 200gramůZakysaná smetana
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Salám pokrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme.
- 2Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, osolíme, opepříme a posypeme polovinou oloupaného, nasekaného česneku. Poklademe kolečky salámu, posypeme zbylým česnekem a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme. Nakonec vše zalijeme zakysanou smetanou.
- 3Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 210 stupňů Celsia asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Francouzské brambory se zakysanou smetanou
Tento recept mohu zařadit mezi naše levné,chutné, snadné a rychlé večeře(obědy). Vyzkoušeno a mohu jen doporučit. Proto dávám palec nahoru, všem nám moc chutnal. Dobrou chuť všem.