Francouzské brambory zapečené
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 250gramůSalám měkký
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě.
- 2Mezitím si nastrouháme nahrubo měkký salám, natvrdo uvařená vejce a sýr.
- 3Vařené brambory scedíme, polovinu poklademe na dno zapékací mísy a opepříme. Vrstvíme strouhaný salám, vejce, brambory a zasypeme sýrem.
- 4Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Francouzské brambory zapečené
Vyborný,chutný,levný a jednoduchý recept z brambor, který jsem vyzkoušela uvařit na večeři. Musím pochválit autorku za tento recept, po kterém se jen zaprášilo. Dávám tedy palec nahoru a zařazuji recept mezi oblíbené.