Francouzské jehněčí ragú
70 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 0,5litrVíno červené
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
- 2Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- 3Do vetší mísy nalijeme víno, přimícháme k němu olej, přidáme nakrájenou mrkev, polovinu cibule a česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem a pepřem a osolíme. Vše důkladně smícháme, do marinády dáme kousky masa, promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet.
- 4Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, škvarky vyjmeme a na tuku osmažíme dozlatova druhou polovinu nakrájené cibule. Pak přidáme marinované maso a za stálého míchání prudce opečeme po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přilijeme část marinády a přikryté pomalu dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a podle pořeby přilijeme marinádu.
- 5Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, které posypeme škvarky ze slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.