Francouzské jehněčí ragú

70 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  • 3
    Do vetší mísy nalijeme víno, přimícháme k němu olej, přidáme nakrájenou mrkev, polovinu cibule a česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem a pepřem a osolíme. Vše důkladně smícháme, do marinády dáme kousky masa, promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet.
  • 4
    Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, škvarky vyjmeme a na tuku osmažíme dozlatova druhou polovinu nakrájené cibule. Pak přidáme marinované maso a za stálého míchání prudce opečeme po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přilijeme část marinády a přikryté pomalu dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a podle pořeby přilijeme marinádu.
  • 5
    Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, které posypeme škvarky ze slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.