Francouzské kuře

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
95 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
500 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře osolíme, opepříme a vložíme do dutiny estragon. Osolíme ho i na povrchu.
  • 2
    Kuře svážeme, potřeme máslem a položíme je prsíčky na pekáč. Vedle kuřete položíme paličky česneku. Podlijeme je částí vývaru a přikryjeme papírem na pečení potřeným máslem. Pečeme 20 minut (potom dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení kuře postupně obracíme na boky, na závěr na záda a vždy je potřeme vypečenou šťávou, aby bylo celé do zlatohněda.
  • 3
    Vyzkoušíme, zda je kuře propečené: do nejsilnější části stehna vpíchneme jehlici. je-li hotové, vytéká čirá šťáva. Upečené kuře uchováváme na teple, výpek nevyléváme.
  • 4
    Ze šťávy na pekáči sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a s moukou a vývarem z ní připravíme šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.