Francouzské kuře
110 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 10gramůEstragon
- 90gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 200gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1355 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
95 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
500 mg
Postup přípravy
- 1Kuře osolíme, opepříme a vložíme do dutiny estragon. Osolíme ho i na povrchu.
- 2Kuře svážeme, potřeme máslem a položíme je prsíčky na pekáč. Vedle kuřete položíme paličky česneku. Podlijeme je částí vývaru a přikryjeme papírem na pečení potřeným máslem. Pečeme 20 minut (potom dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení kuře postupně obracíme na boky, na závěr na záda a vždy je potřeme vypečenou šťávou, aby bylo celé do zlatohněda.
- 3Vyzkoušíme, zda je kuře propečené: do nejsilnější části stehna vpíchneme jehlici. je-li hotové, vytéká čirá šťáva. Upečené kuře uchováváme na teple, výpek nevyléváme.
- 4Ze šťávy na pekáči sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a s moukou a vývarem z ní připravíme šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.