Francouzské smetanové brambory

75 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Zapékací misku vymažeme polovinou másla a začneme do ní postupně vrstvit střídavě brambory a cibuli. Každou vrstvu zlehka posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Začínáme i končíme vrstvou brambor. Poslední vrstvu zalijeme šlehačkou a pokapeme druhou polovinou másla. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, dokud brambory nezačnou zlátnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 8. 2015
Francouzské smetanové brambory
Francouzské smetanové brambory nám velice chutnaly. Recept je rychlý, levný a chuťově velmi vyvážený. Říkala jsem si, jestli cibule nepřehluší ostatní a právě naopak. Cibulka dodala pokrmu ten pravý šmrnc. Tento recept doporučuji všem milovníkům brambor, a protože se nám jich letos urodilo dost, určitě ho budu dělat častěji.