Francouzské smetanové brambory
75 min.
Ingredience
- 680gramůBrambory
- 3kusyCibule
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 455mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Zapékací misku vymažeme polovinou másla a začneme do ní postupně vrstvit střídavě brambory a cibuli. Každou vrstvu zlehka posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Začínáme i končíme vrstvou brambor. Poslední vrstvu zalijeme šlehačkou a pokapeme druhou polovinou másla. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, dokud brambory nezačnou zlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 8. 2015
Francouzské smetanové brambory
Francouzské smetanové brambory nám velice chutnaly. Recept je rychlý, levný a chuťově velmi vyvážený. Říkala jsem si, jestli cibule nepřehluší ostatní a právě naopak. Cibulka dodala pokrmu ten pravý šmrnc. Tento recept doporučuji všem milovníkům brambor, a protože se nám jich letos urodilo dost, určitě ho budu dělat častěji.