Francouzský celerový salát
20 min.
Ingredience
- 500gramůCeler bulvový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžícePetržel - nať
- 150gramůJogurt bílý
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceKapary
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou.
- 2V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
- 3Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme.
- 4Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.