Francouzský Farcon
50 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory vařené
- 60gramůKerblík
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
882 mg
Postup přípravy
- 1K uvařeným bramborám přilijeme horké mléko, přidáme nasekaný kerblík, 60 g másla a připravíme pyré. Za stálého šlehání vložíme vejce, osolíme a opepříme.
- 2Pyré urovnáme do máslem vymaštěné zapékací mísy a do zlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.