Francouzský králík
75 min.
Ingredience
- 750gramůKráličí stehna
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůKečup
- 100gramůŠunka dušená
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceHořčice
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
831 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králičí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a na lžíci másla opečeme z obou stran.
- 2Vyndáme a do výpeku vložíme lžíci čerstvého másla, na kterém osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme kečup, hořčici a drcený česnek, zalijeme trochou vývaru, vrátíme stehna a zakryté dusíme doměkka.
- 3Nakonec vložíme na nudličky pokrájenou šunku, vlijeme víno a vše provaříme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.