Francouzský pikantní slaný koláč

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce dohladka ušleháme tvaroh s vejcem, moukou, špetkou soli a pepře a muškátovým oříškem.
  • 2
    Na vále posypaném moukou rozválíme již hotové listové těsto na rozměr plechu a také ho tam přendáme. Plát s těstem potřeme tvarohovou směsí a po celém obvodu necháme asi 2 cm široký prázdný rám. Na náplň poklademe na kolečka nakrájené šalotky a na kostičky pokrájenou slaninu. Okraje těsta přeložíme dovnitř, aby vytvořily obrubu a nevytekla náplň. Plech vložíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova.
  • 3
    Po upečení vyndáme plech z trouby a vyčkáme, až koláč zatuhne, a potom ho rozkrájíme na čtverečky a můžeme ho podávat teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.