Francouzský pikantní slaný koláč
65 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyŠalotka
- 120gramůSlanina vepřová
- 400gramůTvaroh jemný
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce dohladka ušleháme tvaroh s vejcem, moukou, špetkou soli a pepře a muškátovým oříškem.
- 2Na vále posypaném moukou rozválíme již hotové listové těsto na rozměr plechu a také ho tam přendáme. Plát s těstem potřeme tvarohovou směsí a po celém obvodu necháme asi 2 cm široký prázdný rám. Na náplň poklademe na kolečka nakrájené šalotky a na kostičky pokrájenou slaninu. Okraje těsta přeložíme dovnitř, aby vytvořily obrubu a nevytekla náplň. Plech vložíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova.
- 3Po upečení vyndáme plech z trouby a vyčkáme, až koláč zatuhne, a potom ho rozkrájíme na čtverečky a můžeme ho podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.