Freibourské sýrové špízy
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,75litrVoda pitná
- 250gramůKrupice dětská
- 500gramůSýr Eidam cihla 45%
- 250gramůŠunkový salám
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1265 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
70 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
827 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a umícháme hustou kaši. Do kaše nasypeme strouhaný sýr, opepříme a osolíme. Kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír do vrstvy silné cca 2 cm.
- 2Šunkový salám, eidam a plát těsta rozkrájíme na malé čtverečky, které střídavě napichujeme na jehlice. Potom je obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji rovnoměrně ze všech stran.
- 3Podáváme s nakládanou zeleninou a různými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.