Fricassea z jadranských ryb
50 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůGarnát obecný
- 200gramůMořský jazyk
- 200gramůMořský ďas
- 12kusůChřest bílý
- 2kusyCuketa
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2kusyBrambory rané
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Škrabkou na brambory oloupeme stonky chřestu, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Cukety omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
- 2Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty cukety a chřest, 4 minuty brambory a 5-6 minut mrkev, pak všechnu zeleninu scedíme a dáme stranou. Omyjeme plátky z mořského jazyku a mořského ďasa, rybí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a ocásky důkladně omyjeme ve větším množství studené vody.
- 3Do pekáče rozložíme kolečka cuket, tyčinky mrkve a brambor, kusy chřestu, navrch dáme kusy rybího masa a ocásky garnátů, vše zalijeme vínem, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a nakonec vše zalijeme extra panenským olivovým olejem. Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 190°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.