Fricassea z jadranských ryb

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Škrabkou na brambory oloupeme stonky chřestu, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Cukety omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
  • 2
    Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty cukety a chřest, 4 minuty brambory a 5-6 minut mrkev, pak všechnu zeleninu scedíme a dáme stranou. Omyjeme plátky z mořského jazyku a mořského ďasa, rybí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a ocásky důkladně omyjeme ve větším množství studené vody.
  • 3
    Do pekáče rozložíme kolečka cuket, tyčinky mrkve a brambor, kusy chřestu, navrch dáme kusy rybího masa a ocásky garnátů, vše zalijeme vínem, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a nakonec vše zalijeme extra panenským olivovým olejem. Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 190°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.