Frijoles de olla
120 min.
Ingredience
- Posypy
- 2kusyCibule
- 2kusyChilli paprička
- 1kusRajčata
- 4lžíceZakysaná smetana
- 50gramůSýr Feta
- 2kusyCibule
- 250gramůFazole černé
- 1750mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusKoriandr čerstvý
- 10stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
3 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou napůl a celé stroužky česneku. Snížíme teplotu a vaříme 90 minut, až budou fazole měkké a zbyde jen trochu tekutiny. Cibuli a česnek vyndáme.
- 2Zatímco se fazole vaří, připravíme si suroviny na posypání. Čili papričky fresno opečeme nad plamenem. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, oloupeme, odkrojíme stopky a vyjmeme semena. Nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky. Všechny ostatní suroviny na posypání dáme do jednotlivých misek - drobně nakrájenou cibuli, krájená rajčata, sýr feta a kysanou smetanu.
- 3Šálek vařených fazolí a tekutiny dáme do mixéru a zpracujeme na hladké pyré. Můžeme i rozmačkat štouchadlem na brambory.
- 4Fazolové pyré vrátíme do hrnce k fazolím a zamícháme. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
- 5Fazole nandáme do misek a podáváme s různými přísadami na posypání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Frijoles de olla
Výborné 😍