Frijoles de olla

120 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
3 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou napůl a celé stroužky česneku. Snížíme teplotu a vaříme 90 minut, až budou fazole měkké a zbyde jen trochu tekutiny. Cibuli a česnek vyndáme.
  • 2
    Zatímco se fazole vaří, připravíme si suroviny na posypání. Čili papričky fresno opečeme nad plamenem. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, oloupeme, odkrojíme stopky a vyjmeme semena. Nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky. Všechny ostatní suroviny na posypání dáme do jednotlivých misek - drobně nakrájenou cibuli, krájená rajčata, sýr feta a kysanou smetanu.
  • 3
    Šálek vařených fazolí a tekutiny dáme do mixéru a zpracujeme na hladké pyré. Můžeme i rozmačkat štouchadlem na brambory.
  • 4
    Fazolové pyré vrátíme do hrnce k fazolím a zamícháme. Přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
  • 5
    Fazole nandáme do misek a podáváme s různými přísadami na posypání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Frijoles de olla
Výborné 😍