Frikadeller
30 min.
Ingredience
- 250gramůVepřové maso mleté
- 250gramůMleté kuřecí maso
- 1kusCibule
- 60gramůStrouhanka
- 6lžicMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
74 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté kuřecí maso spolu s mletým vepřovým vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli, strouhanku, mléko, tymián, sůl a pepř. Vmícháme vejce, případně přilijeme ještě trochu mléka a vše propracujeme na vláčnou směs.
- 2Ze směsi vytvarujeme pomoučenýma rukama asi 16 kuliček. Smažíme je na rozehřátém oleji na pánvi 8-10 minut za častého obracení dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Masové kuličky podáváme horké, doplníme dílkem omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.