Frikandó se šťovíkem
120 min.
Ingredience
- 1400gramůTelecí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 180gramůCibule
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 300mililitrůVývar telecí
- 40gramůŠťovík
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
652 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut.
- 2Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát.
- 3Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.