Frikandó se šťovíkem

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
652 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut.
  • 2
    Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát.
  • 3
    Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.