Frikasé z divokého králíka
95 min.
Ingredience
- 2500gramůDivoký králík
- 200gramůCibule perlová
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 500mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej stolní
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
491 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso naporcujeme na menší kusy.
- 2Osolíme, opepříme, osmahneme 15 minut na rozpáleném oleji.
- 3Přidáme pokrájené cibulky, žampiony a slaninu.
- 4Smažíme 15 minut, poté zaprášíme moukou a smažíme dalších 5 minut.
- 5Přilijeme vývar a víno, přidáme pokrájený česnek a svazek bylin.
- 6Přiklopené dusíme 40 minut.
- 7Z omáčky odebereme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.