Frikasé z králíka
145 min.
Ingredience
- 160gramůŠalotka
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 150gramůRajčata
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1000gramůKrálík
- 2stroužkyČesnek
- 12mililitrůProtlak rajčatový
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme na 10 dílů, osolíme, opepříme a smažíme 20 minut na rozpáleném oleji.
- 2Přidáme pokrájené šalotky i žampiony, poté smažíme dalších 10 minut.
- 3Následně přilijeme víno a vaříme ještě 10 minut.
- 4Přidáme plátky rajčat, protlak, utřený česnek a vývar, zakryté dusíme 75 minut.
- 5Osolíme a opepříme dle chuti.
- 6Podáváme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.