Fritáta s paprikou
35 min.

Ingredience
- 700gramůBrambory
- 150gramůPaprika červená
- 120gramůCibule
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 6kusůVejce slepičí
- 80gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 900mililitrůVoda pitná
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, rozkrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, kukuřice scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme na jemno.
- 2Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a vaříme asi 8 - 10 minut. Přidáme papriku a vaříme ještě 3 minuty. Scedíme, vsypeme do mísy. Přisypeme cibuli, petrželku, kukuřici, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přilijeme směs z mísy a necháme asi 5 minut ztuhnout. Pánev vložíme na 2 minuty pod gril, necháme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.