Fritované sardinky a chobotnice

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
178 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
694 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotnice omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Sardinky omyjeme, očistíme a osušíme.
  • 2
    Chobotnice a sardinky obalíme v hladké mouce.
  • 3
    Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia a chobotnice a sardinky do něj vložíme.
  • 4
    Usmažené chobotnice i sardinky vyjmeme a necháme je na papírovém ubrousku okapat.
  • 5
    Ledový salát omyjeme, očistíme a listy rozložíme na připravené talíře. Na salátové listy rozložíme sardinky s chobotnicemi, dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.