Fritované sardinky a chobotnice
20 min.
Ingredience
- 4kusyChobotnice
- 600gramůSardinka obecná
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusSalát ledový
- 1kusPažitka
- 1litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
178 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
694 mg
Postup přípravy
- 1Chobotnice omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Sardinky omyjeme, očistíme a osušíme.
- 2Chobotnice a sardinky obalíme v hladké mouce.
- 3Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia a chobotnice a sardinky do něj vložíme.
- 4Usmažené chobotnice i sardinky vyjmeme a necháme je na papírovém ubrousku okapat.
- 5Ledový salát omyjeme, očistíme a listy rozložíme na připravené talíře. Na salátové listy rozložíme sardinky s chobotnicemi, dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.