Fritované skleněné nudle s pastinákem
45 min.
Ingredience
- 400gramůPastinák
- 60gramůCibulka jarní
- 300gramůHrachové lusky
- 80mililitrůOlej sezamový
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 80mililitrůSirup javorový
- 60mililitrůHořčice Dijonská
- 150gramůNudle skleněné
- 2decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
72 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pastinák oloupeme a nakrájíme na kostičky, jarní cibulku pokrájíme na silná kolečka, hrachové lusky opereme a osušíme. Ve woku rozpálíme olej a zeleninu po porcích osmažíme asi 4 minuty, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a přendáme na cedník důkladně vykapat.
- 2Do zbylého omastku na pánvi vlijeme javorový sirup, hořčici a ohřejeme. Vmícháme zpět zeleninu a společně prohřejeme, vyjmeme a uchováme v teple. Pánev očistíme, rozpálíme arašídový olej a po jednotlivých porcích ofritujeme skleněné nudle dokřupava. Podáváme zeleninu upravenou s fritovanými nudlemi na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.