Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůTěstoviny Spaghettini
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůHovězí maso mleté
- 4lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůRukola
- 2lžíceSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůProtlak rajčatový
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut.
- 2Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání.
- 3Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout.
- 4Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.