Fusilli po boloňsku

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak
  • 2
    a podusíme ještě 1 minutu.
  • 3
    Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí.
  • 4
    Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme.
  • 5
    Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily.
  • 6
    Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme
  • 7
    trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.