Fusilli po boloňsku
80 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůMaso mleté - mix
- 230gramůCibule
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
- 90gramůProtlak rajčatový
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVíno červené
- 100gramůRajčata
- 1lžíceŽelé rybízové
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 50gramůSýr Parmezán
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak
- 2a podusíme ještě 1 minutu.
- 3Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí.
- 4Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme.
- 5Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily.
- 6Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme
- 7trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.