Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůSýr Parmezán
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 3500mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, bylinky posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, povaříme asi 10 minut a přimícháme smetanu. Nakonec vmícháme těstoviny, prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.