Fusilli s chobotničkami na víně

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, chobotničky nakrájíme na menší kusy, limetku nakrájíme na velmi tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, papričku, orestujeme, přidáme kousky chobotniček, osmažíme ze všech stran, přilijeme víno, citronovou šťávu, povaříme 5 minut, přimícháme créme fraiche, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přimícháme plátky limetky, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.