Fusilli s chobotničkami na víně
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 3500mililitrůVoda pitná
- 300gramůChobotnice
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůChilli paprička
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůVíno bílé
- 80gramůCréme fraiche
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůLimetka
- 350gramůTěstoviny Fusilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, chobotničky nakrájíme na menší kusy, limetku nakrájíme na velmi tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, papričku, orestujeme, přidáme kousky chobotniček, osmažíme ze všech stran, přilijeme víno, citronovou šťávu, povaříme 5 minut, přimícháme créme fraiche, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přimícháme plátky limetky, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.